Voor optimaal gebruik van deze site, svp JavaScript activeren! Het gouden MM2H Visum van Sabah - Met pensioen gaan en een resortleventje leiden in het zonovergoten Sabah, gelegen in Maleisië
 
 Sabah MM2H
Een heerlijk leventje in de tropen? Met het SBH-MM2H Visum kan het gewoon.

Sabah in Vogelvlucht

Sabah, tezamen met Sarawak één van van de twee staten in Oost-Maleisië, ligt aan de noordelijke punt van Borneo. Hoewel Maleisische grondgebied, geniet Sabah ook een bepaalde mate van autonomie.

De Sabah regio staat overigens bekend als "Land onder de wind", een verwijzing naar het aangename equatoriale klimaat en de rijkdom aan ongerept natuurschoon. Van weelderige, nagenoeg onontdekte tropische regenwouden tot ruige kusthabitats, het uitgestrekte landschap van Sabah is een waar genot om te verkennen.

De bevolking van Sabah is niet alleen vriendelijk en gastvrij, maar kan daarnaast ook bogen op een ruime verscheidenheid aan interessante culturen, fraaie architectuur, boeiende tradities en een werkelijk zalige keuken. Daarnaast is het aangename leeftempo in Sabah ook puur verwennerij.

Als je je helemaal in je element bent in de zon en je je thuis voelt in een land waar het altijd zomer is. En als je geniet van rust en stilte in een paradijsje waar het leven nog heerlijk sloom z'n gangetje gaat. En als je je vingers op eet bij de gerechten uit de Maleisische keuken, dan is het wellicht de moeite waard om het Sabah MM2H Visum wat nader te bekijken.

SBH-MM2H

Er liggen meerdere oorzaken ten grondslag voor de groeiende mondiale vraag naar SBH-MM2H bij bijvoorbeeld pensionado's. Zo is het leven in Maleisië en Sabah volgens de "Sovereign Cost Of Living Index" superbetaalbaar. Een van de redenen hiervoor is dat de wereldwijde inflatie als gevolg van de Corona pandemie lang niet zo veel vat heeft gehad op Maleisië als bij de meeste andere landen.

M.a.w. als je je koopkracht effectief een paar niveaus hoger wil tillen en bijvoorbeeld in een zonnig oord prinsheerlijk van je pensioen wil genieten? Dan zijn SBH-MM2H en Sabah de ideale combo.

Vorstelijk

Als gevolg van het aanzienlijke valutaverschil tussen de Euro en de Ringgit, evenals de lage kosten van levensonderhoud in Sabah, kun je er namelijk met het SBH-MM2H Visum vorstelijk leven, als een expat, werkelijk van alle gemakken voorzien. Te beginnen met een royale woning.

Zo zijn appartementen en condominiums in Sabah erg in trek in de expatcommunity, enerzijds dankzij de zeer aantrekkelijk geprijsde huizenmarkt in Sabah, maar ook door de diverse fijne voorzieningen die dikwijls bij condominiums zijn inbegrepen.

Zogeheten condo's bieden doorgaans bijvoorbeeld tennis- en squashbanen, een zwembad, een eetgelegenheid, maar vaak ook een eigen pendeldienst naar het winkelcentrum of de stad. Overigens is een huishoudhulp ook eerder regel dan uitzondering onder de expats. Tevens zijn veel familie's lid van een golf-, jacht- of countryclub. Dergelijke extraatjes zijn niet alleen erg prettig, maar bovendien zo voordelig dat je ze voor de kosten niet hoeft te laten.

Kortom, Sabah is alleszins een prima keuze voor een werkelijk prinsheerlijk leventje in een lekker warm en altijd zonnig land.

Interesse?

Meer weten over de huidige voorwaarden en privileges van het SBH-MM2H Visum? Klik hier.

Veelgestelde Vragen (Klik de + voor de antwoorden)

Ja, u kunt de aanvraag ook zelf doen. Echter, alleen fysieke aanvragen, d.w.z. op papier, worden aanvaard, ofwel van uzelf, dan wel van een door u aangewezen consulent. Houd er ook rekening mee dat bepaalde onderdelen van de aanvraag niet altijd even eenvoudig zijn, zoals de vereiste voor een visumsponsor. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u uw vraag verzenden.
Nee. Het termijndeposito moet bij een lokale bank worden ondergebracht.
Na één jaar looptijd kan een deel van de depositorekening verzilverd worden, zij het uitsluitend voor de volgende doeleinden huisvesting, onderwijs of medische zorg. Houd er tevens rekening mee dat, afhankelijk van de situatie, de depositorekening boven het vastgestelde minimum moet blijven.
De medische keuring onderzoekt op de besmettelijke ziekten TB, HIV, malaria en hepatitis. Ja, alle personen ten laste op de SBH-MM2H aanvraag moeten de medische keuring ondergaan en uiteraard met succes doorstaan. De medische keuring kan worden ondergaan bij elk willekeurig medische instelling, zolang deze 1) erkend is en 2) zich in dezelfde plaats bevindt als waar de SBH-MM2H aanvraag in kwestie is ingediend. Is degene die de SBH-MM2H aanvraag indient, bijvoorbeeld a.g.v. zijn of haar vergevorderde leeftijd, niet in staat om een zorgverzekering af te sluiten, dan kan hij of zij worden vrijgesteld van de medische keuring.
Met de juiste ziektekostenverzekering bent u gedekt tegen onverhoopte medische kosten. Omdat er in Maleisië diverse maatschappijen zijn, zowel plaatselijke als internationale, die verzekeringsdiensten aanbieden, raden we u aan om goed onderzoek te doen voordat u uw definitieve keuze maakt. Heeft u behoefte aan een aantal suggesties? Laat het ons weten met onderstaand formulier.
Ja, iedereen met een MM2H Visum mag een huis kopen. Sterker nog, Maleisië is een van de weinige landen waar niet-ingezetenen volledig eigenaar mogen zijn van o.g, zelfs als het zogeheten freehold o.g. betreft, d.w.z. land of een huis waarvan de eigendomsrechten nooit verlopen. Hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, maar deze zijn alleszins billijk.
Het is per definitie niet toegestaan om tijdens het verblijf in Sabah in loondienst te treden. SBH-MM2H houders ouder dan 50 jaar kunnen echter een verzoek indienen om parttime te werken. Dit verzoek wordt meestal goedgekeurd.
Het duurt meestal zo'n drie maanden voordat de visumaanvraag geheel is verwerkt. Er zijn echter uitzonderingen, aangezien de aanvraag in bepaalde gevallen ook door partijen buiten Maleisië in behandeling moet worden genomen.
Inkomen uit het buitenland, zoals huurinkomsten, overboekingen en vaste periodieke inkomsten uit dividenden en/of termijndeposito's wordt niet belast. Waardestijging uit beleggingen, zowel offshore als lokaal, wordt ook niet belast. Echter, lokaal verdiend salaris en winst op o.g. zijn beide belastbaar.
Ja. En ja, SBH-MM2H houders komen in aanmerking voor een banklening tot 80% van de waarde van het bewuste pand. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u uw verzoek verzenden.
U dient een brief van uw overheid te overleggen in het geval van pensioen, of van uw bedrijf in het geval van salaris. U dient tevens drie opeenvolgende maandbankafschriften te verstrekken in het geval van pensioen, of zes opeenvolgende maandbankafschriften in het geval van salaris.
Ja, er dient een borg te worden betaald door degene die de SBH-MM2H aanvraag indient; het exacte bedrag is afhankelijk van het geboorteland van de aanvrager. Meer weten? Met onderstaand formulier kunt u meer details opvragen.
Uw kinderen moeten zich eerst inschrijven, waarna u de aanvraag voor uw SBH-MM2H Visum kunt indienen.
Als uw aanvraag is gebaseerd op uw schoolgaande kinderen, dan moet hun school zich in de regio bevinden waar uw aanvraag is ingediend.
Nee. Buitenlanders in Maleisië, zo ook Nederlanders, mogen alleen o.g. kopen voor woondoeleinden.
Jazeker. Zolang u gedurende alle kalenderjaren van uw SBH-MM2H Visum minimaal 90 dagen in Maleisië verbleef, heeft u voldaan u aan deze voorwaarde.
U kunt in dat geval gewoon uw paspoort laten vernieuwen, waarna u het resterende deel van de geldigheidsperiode van uw SBH-MM2H Visum kunt laten toevoegen op het desbetreffende immigratiekantoor.
U kunt uw paspoort meenemen naar het immigratiekantoor in de plaats in kwestie, tezamen met alle vereiste documenten, waarna het verlengingsverzoek wordt verwerkt. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u meer gegevens opvragen.
U dient documentatie te verstrekken waarin de details van de medische aandoening staan beschreven. E.e.a. dient voorts ondertekend te worden door een particuliere arts met een inschrijving bij de Malaysia Medical Council, of anders een door de overheid erkende arts.
Ja, dat is juist. Het kopen of huren van een woning is niet verplicht bij het SBH-MM2H Visum.
Het SBH-MM2H Visum is risicovrij en kan op elk moment worden geannuleerd, waarop alle relevante bedragen worden terugbetaald. De exact te nemen stappen hangen wel af van de omstandigheden van de bewuste houder van het SBH-MM2H Visum. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u uw vraag verzenden.

Heeft u behoefte aan een vrijblijvend oriënterend gesprek over het SBH-MM2H Visum? Gebruik onderstaand formulier om een Whatsapp Chat aan te vragen.

  m.  v.


Er zijn nogal wat sites over MM2H met onjuiste informatie. MM2H.nl is op voor het laatst aangepast.
© Insites Pte Ltd
Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA

All information contained herein is correct at time of publication.
MM2H.nl cannot and will not be held accountable for any inaccuracy, omission, or obsolescence that may occur. All rates are subject to change.