Waarom wonen in Maleisië zo geweldig is.

Maleisië is een prachtig land dat bekend staat om het altijd heerlijke weer, de verrukkelijke keuken, het rustige tempo en de prachtige stranden. Daarnaast is het land ook rijk aan ongerepte natuur, cultuur en historie.

Maar ook het feit dat de kosten van levensonderhoud er erg laag liggen is natuurlijk fijn. Al deze factoren bij elkaar maken Maleisië een aantrekkelijk land om te wonen en, vooral, om te genieten van het leven.

Laten we eens wat verder ingaan op de diverse voordelen.

Een van de prettigste aspecten aan het leven in Maleisië is z.m. het heerlijk tropische weer. Er schijnt zo goed als het hele jaar door een vriendelijk zonnetje en ook de temperatuur is er altijd aangenaam. Zeker als je hier gevoelig voor bent, merk je dat aan je ontspannen rug- en schouderspieren.

Immers, als je omgeving behaaglijk aanvoelt, dan zorgt dat automatisch voor een wat meer relaxte lichaamshouding. M.a.w. je zit prima in je vel en dat werkt vanzelf door naar een tevreden geestelijke gemoedstoestand. Beide zijn belangrijke pilaren als het gaat om een betere kwaliteit van leven.

Bovendien zul je merken dat het tempo van je bestaan in Maleisië lang niet zo hectisch hoog ligt als in Nederland. Je merkt dat je meer tijd hebt om door te brengen met je vrienden en familieleden. De zogeheten quality time. Je gaat hierdoor vanzelf ook meer genieten van de kleine dingen in het leven.

Maleisië biedt tevens ruimschoots toegang tot schitterende stranden en talloze Robinson Crusoe eilandjes. Zo zijn er diverse vakantieeilandjes waar je vollop kunt genieten van je leventje als expat, maar ook het aanbod aan wateractiviteiten en uiteraard het comfort in de hotels en resorts.

Verder is de natuur in Maleisië ongelooflijk mooi en heeft het land een rijke biodiversiteit in tal van ecosystemen; van dichte jungles tot kristalheldere meren en van fraaie bergen, met zowaar frisse temperaturen tot interessante ondergrondse grotten.

Wat ook aantrekkelijk is aan Maleisië is de fascinerende cultuur. Het land bestaat uit diverse etnische groepen en religies en er zijn veel culturele festivals om van te genieten. Ook voor wat betreft het heerlijke eten, van traditioneel Maleisisch schotels tot westerse gerechten, kom je er ruimschoots aan je trekken.

Maar, eerlijk is eerlijk, vooral de lage kosten van levensonderhoud in Maleisië zijn zonder twijfel erg prettig. Zo kun je met gemak voor een prima maandbedrag in een heel fraai en kwalitatief hoogwaardige woning verblijven.

Ook koophuizen zijn er heel betaalbaar. En dat geldt ook voor de andere woonlasten, zoals stroom, water en gas. Tel hier de goedkope dagelijkse boodschappen bij op en het wordt gauw duidelijk dat je in Maleisië, ook mede dankzij de zeer gunstige Euro/Ringgit valutaverhouding behoorlijk luxueus kunt leven.

En ook op sociaal gebied is het prima toeven in Maleisië. De meeste Maleisiërs spreken namelijk goed Engels, waardoor communicatie gemakkelijker is en integratie in de gemeenschap eenvoudiger wordt.

Overigens is de lokale taal, het Melayu, erg gemakkelijk; voordat je het weet heb je de beginselen onder de knie. Van makan tot boleh, je hebt het zo te pakken.

Los van de taal, is Maleisië bovendien politiek stabiel en zijn de criminaliteitscijfers er laag, helemaal wat betreft de georganiseerde misdaad en zware misdrijven. Maleisië staat niet voor niets op een hele nette 18e plek uit de 163 landen van de zogeheten Global Peace Index. Heerlijk ontspannen leven.

Het mag duidelijk zijn, al met al is Maleisië een geweldige plek om te wonen, òf bijvoorbeeld in te overwinteren. Met het MM2H visum, Malaysia My Second Home, kun je zonder al te veel moeite een verblijfsvergunning krijgen waarmee je 10 jaar lang, of langer, zo vaak als je wil, het land in en uit kunt.

Afgezien daarvan biedt het MM2H visum ook een aantal prima privileges, waaronder flink wat belastingvoordeel.

Kortom, Malaysia boleh :)