Voor optimaal gebruik van deze site, svp JavaScript activeren! Vorstelijk genieten van het leven op een schitterend stukje aarde, waar de zon altijd schijnt en je elke dag wakker wordt met een vakantiegevoel
 
 Waarom wonen in Maleisië zo geweldig is
Een vorstelijk leventje als een expat? In Maleisië kan het.

Maleisië is een prachtig land dat bekend staat om het altijd heerlijke weer, de verrukkelijke keuken, het rustige leeftempo en de prachtige stranden. Daarnaast is het land ook rijk aan ongerepte natuur, cultuur en historie.

Maar ook het feit dat de kosten van levensonderhoud er erg laag liggen is natuurlijk fijn. Al deze factoren bij elkaar maken Maleisië een aantrekkelijk land om te wonen en, vooral, om zorgeloos te genieten van het leven.

Laten we eens wat verder ingaan op de diverse voordelen.

Een van de prettigste aspecten aan het leven in Maleisië is z.m. het heerlijk tropische weer. Er schijnt zo goed als het hele jaar door een vriendelijk zonnetje en ook de temperatuur is er altijd aangenaam. Zeker als je hier gevoelig voor bent, merk je dat, bijvoorbeeld aan je ontspannen rug- en schouderspieren.

Immers, als je omgeving behaaglijk aanvoelt, dan zorgt dat automatisch voor een wat meer relaxte lichaamshouding. M.a.w. je zit prima in je vel en dat werkt vanzelf door naar ook een tevreden geestelijke gemoedstoestand. Beide zijn belangrijke pilaren als het gaat om een betere kwaliteit van leven.

Bovendien zul je merken dat de vaart van je bestaan in Maleisië lang niet zo hectisch hoog ligt als in Nederland. Je merkt bijvoorbeeld dat je meer tijd hebt om met je vrienden en familieleden door te brengen. De zogeheten quality time. Je gaat hierdoor vanzelf ook meer genieten van de kleine dingen in het leven.

Maleisië biedt tevens ruimschoots toegang tot schitterende stranden en talloze Robinson Crusoe eilandjes. Zo zijn er diverse vakantieeilandjes waar je volop kunt genieten van je leventje als expat, maar ook van het ruime aanbod aan buitenvertier en wateractiviteiten. En uiteraard het heerlijke comfort in de Maleisische hotels en resorts.

Verder is de natuur in Maleisië ongelooflijk mooi en heeft het land een rijke biodiversiteit in tal van ecosystemen; van dichte jungles tot kristalheldere meren, en van fraaie bergen, met zowaar frisse temperaturen, tot en met boeiende grotten.

Wat ook aantrekkelijk is aan Maleisië is de fascinerende cultuur. Het land bestaat uit diverse etnische groepen en religies, en er zijn veel culturele festivals om met hart en ziel van te genieten. Ook voor wat betreft het heerlijke eten, van traditioneel Maleisisch schotels tot westerse gerechten, kom je er ruimschoots aan je trekken.

Super Voordelig

Maar, eerlijk is eerlijk, vooral de lage kosten van levensonderhoud in Maleisië zijn zonder twijfel erg prettig. Zo kun je met gemak voor een prima maandbedrag in een heel fraai en kwalitatief hoogwaardige woning verblijven.

Huizen zijn hier heel betaalbaar. En dat geldt ook voor de woonlasten, zoals stroom, water en gas. Tel daar de goedkope dagelijkse boodschappen bij op en het wordt al gauw duidelijk dat je in Maleisië, mede dankzij de zeer gunstige Euro/Ringgit valutaverhouding behoorlijk luxueus kunt leven. Ook met een modaal inkomen in Nederland.

En ook op sociaal gebied is het prima toeven in Maleisië. De meeste Maleisiërs spreken namelijk goed Engels, waardoor communicatie gemakkelijker is en integratie in de gemeenschap eenvoudiger wordt.

Overigens is de lokale taal, het Melayu, erg gemakkelijk; voordat je het weet heb je de beginselen onder de knie. Van makan tot boleh, je hebt het zo te pakken.

Maleisië is bovendien politiek stabiel, en de criminaliteitscijfers zijn er laag, helemaal wat betreft georganiseerde misdaad of zware misdrijven. Maleisië staat niet voor niets op een hele nette 18e plek uit de 163 landen van de zogeheten Global Peace Index. Heerlijk ontspannen leven.

Het mag duidelijk zijn, al met al is Maleisië een geweldige plek om te wonen, òf bijvoorbeeld in te overwinteren. Met het MM2H visum, Malaysia My Second Home, kun je zonder al te veel moeite een verblijfsvergunning krijgen waarmee je 10 jaar lang, of langer, zo vaak als je wil, het land in en uit kunt.

Afgezien daarvan biedt het MM2H visum ook een aantal prima privileges, waaronder flink wat belastingvoordeel.

Kortom, Malaysia boleh :)

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

  m.  v.


Or just Whatsapp me on +60148227742.
Er zijn nogal wat sites over MM2H met onjuiste informatie. MM2H.nl is op voor het laatst aangepast.
© Insites Pte Ltd
Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA

All information contained herein is correct at time of publication.
MM2H.nl cannot and will not be held accountable for any inaccuracy, omission, or obsolescence that may occur. All rates are subject to change.