Voor optimaal gebruik van deze site, svp JavaScript activeren! MM2H Visum van Sarawak, Maleisië | Een nieuw leven beginnen in de tropen, heerlijk wonen, of met pensioen gaan in Sarawak kan met het MM2H gouden visum van Maleisië
 
 Sarawak MM2H
Met het S-MM2H Visum leeft u prinsheerlijk in een volmaakt zonneparadijsje.

Sarawak in Vogelvlucht

Sarawak neemt een unieke plaats in in Azië doordat het op allerlei manieren verschilt van de meer high-profile toeristische hotspots in dit continent. Zo verloopt niet alleen het tempo in Sarawak over het algemeen nog ouderwets stapvoets, maar is ook de algehele ambiance nog even authentiek als het vroegere Maleisië.

Kies je Sarawak als je "Second Home", dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar gebieden die grotendeels nog onontdekt zijn door het internationale toerisme, en waar absolute rust en de natuur de prioriteit hebben.

In dat geval is het ook goed om te weten dat Sarawak de grootste staat in Maleisië is en daardoor ook één van de dunstbevolkte gebieden van het land is. De schitterende, woeste landschappen die je er treft, bestaande uit een schat aan gebergte, regenwouden, grotten en kustlijnen, maken van Sarawak zonder meer een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Maar Sarawak is bovendien ook bijzonder gastvrij. En doordat het land uit een multiculturele samenleving bestaat, met een mengeling van tal van culturen, godsdiensten en talen, kan het ook bogen op een rijke verscheidenheid aan tradities.

Woningaanbod

Daar komt nog bij dat je in Sarawak terecht kunt voor een ruim aanbod aan accommodatiemogelijkheden; van bescheiden rijtjeshuizen tot chique appartementen en royale bungalows, merendeels van alle gemakken voorzien en veelal omgeven door een uitgestrekte tuin. In Sarawak heb je het, mede door het zeer aantrekkelijke prijsniveau van woningen, werkelijk voor het uitzoeken. Sterker nog, een luxe leventje is in Sarawak ronduit betaalbaar.

Afgezien van de gunstige strategische locatie, in hartje Azië, staat deze min of meer onafhankelijke Maleisische staat tevens bekend om de politieke stabiliteit die er sinds jaar en dag heerst. E.e.a. is mede het gevolg van een aaneenschakeling van vooruitstrevende regeringen die traditiegetrouw streven naar een economie die niet alleen dynamisch is, maar daarnaast ook zo toegankelijk mogelijk moet zijn voor MNC's en ondernemers.

S-MM2H

Het is in dit licht geen verrassing dat S-MM2H niet alleen hoog scoort bij pensionado's en andere levensgenieters, maar ook bij firma's die op zoek zijn naar een toplocatie voor hun bedrijfskantoor. Vanuit Sarawak bedien je immers met evenveel gemak zowel heel Zuidoost-Azië als de immer-cruciale Japanse en Chineze markten.

De gunstige economische omstandigheden en het enorme potentieel van Sarawak worden sowieso ook vaak genoemd door zakenmensen en ondernemers die op zoek zijn naar een geschikt land om zich te vestigen met als doel handel te bedrijven. Meestal op de voet gevolgd door het zomerse klimaat, de verrukkelijke keuken en uiteraard de lage kosten van levensonderhoud.

Springplank naar het zakelijk interssante hinterland van Azië, of elke dag opnieuw vorstelijk genieten van de rust en de natuur? In Sarawak kun je voor beide terecht.

Interesse?

Meer weten over de huidige voorwaarden en privileges van het S-MM2H Visum? Klik hier.

Veelgestelde Vragen (Klik de + voor de antwoorden)

Ja, u kunt de aanvraag ook zelf doen. Echter, alleen fysieke aanvragen, d.w.z. op papier, worden aanvaard, ofwel van uzelf, dan wel van een door u aangewezen consulent. Houd er ook rekening mee dat bepaalde onderdelen van de aanvraag niet altijd even eenvoudig zijn, zoals de vereiste voor een visumsponsor. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u uw verzoek verzenden.
Nee. Het termijndeposito moet bij een lokale bank worden ondergebracht.
Na één jaar looptijd kan een deel van de depositorekening verzilverd worden, zij het uitsluitend voor de volgende doeleinden huisvesting, onderwijs of medische zorg. Houd er tevens rekening mee dat, afhankelijk van de situatie, de depositorekening boven het vastgestelde minimum moet blijven.
De medische keuring onderzoekt op de besmettelijke ziekten TB, HIV, malaria en hepatitis. Ja, alle personen ten laste op de S-MM2H aanvraag moeten de medische keuring ondergaan en uiteraard met succes doorstaan. De medische keuring kan worden ondergaan bij elk willekeurig medische instelling, zolang deze 1) erkend is en 2) zich in dezelfde plaats bevindt als waar de S-MM2H aanvraag in kwestie is ingediend. Is degene die de S-MM2H aanvraag indient, bijvoorbeeld a.g.v. zijn of haar vergevorderde leeftijd, niet in staat om een zorgverzekering af te sluiten, dan kan hij of zij worden vrijgesteld van de medische keuring.
Met de juiste ziektekostenverzekering bent u gedekt tegen onverhoopte medische kosten. Omdat er in Maleisië diverse maatschappijen zijn, zowel plaatselijke als internationale, die verzekeringsdiensten aanbieden, raden we u aan om goed onderzoek te doen voordat u uw definitieve keuze maakt. Heeft u behoefte aan een aantal suggesties? Laat het ons weten met onderstaand formulier.
Ja, iedereen met een MM2H Visum mag een huis kopen. Sterker nog, Maleisië is een van de weinige landen waar niet-ingezetenen volledig eigenaar mogen zijn van o.g, zelfs als het zogeheten freehold o.g. betreft, d.w.z. land of een huis waarvan de eigendomsrechten nooit verlopen. Hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, maar deze zijn alleszins billijk.
Het is per definitie niet toegestaan om tijdens het verblijf in Sarawak in loondienst te treden. S-MM2H houders ouder dan 50 jaar kunnen echter een verzoek indienen om parttime te werken. Dit verzoek wordt meestal goedgekeurd.
Het duurt meestal zo'n drie maanden voordat de visumaanvraag geheel is verwerkt. Er zijn echter uitzonderingen, aangezien de aanvraag in bepaalde gevallen ook door partijen buiten Maleisië in behandeling moet worden genomen.
Inkomen uit het buitenland, zoals huurinkomsten, overboekingen en vaste periodieke inkomsten uit dividenden en/of termijndeposito's wordt niet belast. Waardestijging uit beleggingen, zowel offshore als lokaal, wordt ook niet belast. Echter, lokaal verdiend salaris en winst op o.g. zijn beide belastbaar.
Ja. En ja, S-MM2H houders komen in aanmerking voor een banklening tot 80% van de waarde van het bewuste pand. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u meer gegevens opvragen.
U dient een brief van uw overheid te overleggen in het geval van pensioen, of van uw bedrijf in het geval van salaris. U dient tevens drie opeenvolgende maandbankafschriften te verstrekken in het geval van pensioen, of zes opeenvolgende maandbankafschriften in het geval van salaris.
Ja, er dient een borg te worden betaald door degene die de S-MM2H aanvraag indient; het exacte bedrag is afhankelijk van het geboorteland van de aanvrager. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen.
Uw kinderen moeten zich eerst inschrijven, waarna u de aanvraag voor uw S-MM2H Visum kunt indienen.
Als uw aanvraag is gebaseerd op uw schoolgaande kinderen, dan moet hun school zich in de regio bevinden waar uw aanvraag is ingediend.
Nee. Buitenlanders in Maleisië, zo ook Nederlanders, mogen alleen o.g. kopen voor woondoeleinden.
Jazeker. Zolang u gedurende alle kalenderjaren van uw S-MM2H Visum minimaal 90 dagen in Maleisië verbleef, heeft u voldaan u aan deze voorwaarde.
U kunt in dat geval gewoon uw paspoort laten vernieuwen, waarna u het resterende deel van de geldigheidsperiode van uw S-MM2H Visum kunt laten toevoegen op het desbetreffende immigratiekantoor.
U kunt uw paspoort meenemen naar het immigratiekantoor in de plaats in kwestie, tezamen met alle vereiste documenten, waarna het verlengingsverzoek wordt verwerkt. Meer weten? Met onderstaand formulier kunt u uw vraag verzenden.
U dient documentatie te verstrekken waarin de details van de medische aandoening staan beschreven. E.e.a. dient voorts ondertekend te worden door een particuliere arts met een inschrijving bij de Malaysia Medical Council, of anders een door de overheid erkende arts.
Ja, dat is juist. Het kopen of huren van een woning is niet verplicht bij het S-MM2H Visum.
Het S-MM2H Visum is risicovrij en kan op elk moment worden geannuleerd, waarop alle relevante bedragen worden terugbetaald. De exact te nemen stappen hangen wel af van de omstandigheden van de bewuste houder van het S-MM2H Visum. Meer details? Met onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen.

Heeft u behoefte aan een vrijblijvend oriënterend gesprek over de mogelijkheden van S-MM2H? Gebruik onderstaand formulier om een Whatsapp Chat aan te vragen.

  m.  v.


Er zijn nogal wat sites over MM2H met onjuiste informatie. MM2H.nl is op voor het laatst aangepast.
© Insites Pte Ltd
Deze site is beveiligd met Google reCAPTCHA

All information contained herein is correct at time of publication.
MM2H.nl cannot and will not be held accountable for any inaccuracy, omission, or obsolescence that may occur. All rates are subject to change.